
O punkcie Cała w Mące
🌾 Chleb z duszą, pieczony z pasją – piekarnia Moniki Waleckiej, która swoją przygodę z wypiekiem rozpoczęła w San Francisco.
Tworzymy chleby na naturalnym zakwasie, które nieśpiesznie dojrzewają, pozwalając czasowi i mikroorganizmom wydobyć z mąki to, co najsmaczniejsze. Używamy wyłącznie mąk pełnoprzemiałowych i starych odmian zbóż – płaskurki, samopszy, orkiszu.
✨ Każdy bochenek to efekt pieczołowitej pracy rzemieślniczej. Chleb tak dobry, że sam może być posiłkiem. 🥖
Kontakt
Adres
Plac Wilsona 4, Warszawa, (Żoliborz)
Typ działalności
Piekarnia Rzemieślnicza
Galeria










Produkty

Żywiciel
PieczywoKlasyczny chleb na zakwasie – sycący i aromatyczny

Chleb z samopszy
PieczywoZe starej odmiany zboża – delikatny smak i wyjątkowa wartość

Bagietka
PieczywoChrupiąca skórka, miękki środek – klasyka piekarnictwa

Chleb Kłos
PieczywoOzdobny chleb pełnoziarnisty na zakwasie

Chałka
PieczywoPuszysta i maślana – idealna na weekend

Croissant
PieczywoMaślany, wielowarstwowy – prosto z francuskiej tradycji

Pain au chocolat
PieczywoCroissant z belgijską czekoladą – słodka pokusa

Kardamonka
PieczywoAromatyczne ciasto z kardamonem – skandynawska inspiracja

Wieniec jabłkowy
PieczywoSezonowe ciasto z jabłkami – domowy smak

Owsianka
PieczywoChleb z płatkami owsianymi – pożywny i sycący

Miso
PieczywoChleb z pastą miso – niezwykły umami smak