
O punkcie Cała w Mące Piekarnia
🥖✨ Chleb z duszą, wypiekany z pasją
Piekarnia założona przez Monikę Walecką – piekarkę, która szlifowała swój kunszt w San Francisco. Każdy bochenek to efekt nieśpiesznego dojrzewania na naturalnym zakwasie.
Co nas wyróżnia:
- Stare odmiany zbóż: płaskurka, samopsza, orkisz
- Mąki pełnoprzemiałowe najwyższej jakości
- Tradycyjna fermentacja bez pośpiechu
Nasz chleb to nie dodatek do posiłku – to sam w sobie pełnowartościowy posiłek. Smak, który przywołuje wspomnienia prawdziwego, domowego pieczywa. 🌾
Kontakt
Adres
Zygmunta Krasińskiego 18, Warszawa, (Żoliborz)
Typ działalności
Piekarnia Rzemieślnicza
Galeria










Produkty

Żywiciel
PieczywoKlasyczny chleb na zakwasie, idealna podstawa każdego stołu

Chleb żytni
PieczywoAromatyczny chleb żytni na naturalnym zakwasie

Chleb z samopszy
PieczywoZe starej odmiany zboża, pełen orzechowych nut

Bagietka
PieczywoChrupiąca skórka, miękki środek – idealna do kanapek

Chleb Żoliborski
PieczywoLokalny faworyt, chleb z charakterem dzielnicy

Chałka
PieczywoMaślana, puszysta, idealna na świąteczny stół

Ciabatta
PieczywoWłoska klasyka – wielkie dziury, intensywny smak

Bułeczka burgerowa
PieczywoMiękka, maślana bułka idealna do domowych burgerów

Chleb siemielinny
PieczywoBogaty w siemię lniane, zdrowy i chrupiący

Chleb Kłos
PieczywoRustykalny bochenek z wyrazistą chrupiącą skórką

Chleb Owsianka
PieczywoDelikatny chleb z dodatkiem owsa, lekko słodkawy

Chleb Miso
PieczywoUnikalna fuzja smaków – chleb z japońskim miso

Wieniec jabłkowy
PieczywoSezonowe słodkie pieczywo z jabłkami